Expo Alfons Hoppenbrouwers

 

De tentoonstelling Alfons Hoppenbrouwers. Ruimte voor kleur en getal. zal uit twee delen bestaan. Alfons Hoppenbrouwers was een bijzondere man, hij was broeder, docent, architect en kunstschilder. Naar aanleiding van de tentoonstelling 50 jaar Westrand, werd er reeds een Hoppenbrouwers-wand geïntroduceerd in het gebouw om een aantal kunstwerken van zijn hand te tonen. Zijn specifieke kleuren zijn een rode draad door zijn hele werk, en belangrijk voor de opbouw van een schilderij waarbij hij zich liet inspireren door muziekstukken of wiskundige formules.

Expo bij Lineair

In de galerij van Lineair zal een selectie kunstwerken van de hand van Alfons Hoppenbrouwers, die tevens de architect was van het Westrandgebouw, tentoon worden gesteld. Lineair is een partner van Westrand en bevindt zich op de hoek van de Kamerijklaan met de Kasteelstraat en dus op wandelafstand van het cultuurcentrum.

Expo: van vrijdag 22 maart tot en met 26 april (finissage)

Openingsuren:
Vrijdag : 10u-18u
Zaterdag : 10u-15u
alle andere dagen op afspraak : 0473 91 79 11

De finissage loopt van 18u30 tot 21u. 

Expo in Westrand

In Westrand zal in dezelfde periode een tentoonstelling plaatsvinden van twee klassen van Luca school of Arts, de school waar Hoppenbrouwers zelf les gaf. De leerlingen van de secundaire scholen Sint-Lukas Schaarbeek en Sint-Lucas Gent gingen aan de slag met het werk van Hoppenbrouwers om er een hedendaagse invulling aan te geven en analyseerden zijn principes.

 

Hoppenbrouwerswandeling

Daarnaast kan je vanaf 22 maart ook de Hoppenbrouwers wandeling ontdekken in Dilbeek die langs verschillende locaties passeert zoals de huizen die van zijn hand zijn tot zijn graf in Groot-Bijgaarden.

Tekst en plannetje Hoppenbrouwerswandeling 

Info

Expo bij Lineair

De expo in Lineair is een initiatief van de werkgroep Hoppenbrouwers van Westrand.

zaterdag 23 maart tot en met vrijdag 26 april - vernissage op vrijdag 22 maart

Kasteelstraat 45 - 1700 Dilbeek 

De finissage loopt van 18u30 tot 21u.

Organisatie: Westrand en Art-Line in samenwerking met M HKA, Sint-Lukas Schaarbeek en Sint-Lucas Gent, en de Broeders van de Christelijke Scholen.

 

Expo in Westrand

zaterdag 23 maart tot en met zondag 21 april

De expo in cc Westrand kwam tot stand dankzij een samenwerking met het VLP-scholennetwerk en de leerlingen van de secundaire scholen Sint-Lukas Schaarbeek en Sint-Lucas Gent.

Kamerijklaan 46 - 1700 Dilbeek 

 

Contact

Met vragen over deze tentoonstellingen of de wandeling kan je terecht bij kunsten@dilbeek.be 

Alle info over de Hoppenbrouwerswandeling vind je hier.