Belevingsactiviteiten Westrandgebouw

Openingsweekend 50 jaar Westrand
za 7 okt - zo 2 jun
za 7 okt
-
zo 2 jun
 • za 7 okt
  -
  zo 2 jun
  Bib & Westrand

Tijdens het feestjaar valt er heel wat te beleven in het Westrandgebouw! Ontdek hier wat je allemaal kan doen om jouw bezoekje aan Westrand meer kleur te geven.

Laat jouw stem horen en deel je geliefde Westrandverhaal

In de oude ruimte van de telefooncel, zal je wederom een telefoon kunnen terugvinden. Vertel jouw favoriete Westrandverhaal en wie weet kiezen we jouw verhaal uit voor een boeiende podcastaflevering over onze gewaardeerde bezoekers en vrijwilligers.

Ga op luistertocht naar de vier natuurelementen in de speelhoek

De 4 elementen – vuur, water, aarde en lucht – waren vroeger een essentieel onderdeel van de speelhoek van Westrand. Met de jaren zijn de elementen nagenoeg verdwenen. Herontdek ze nu op een nieuwe manier: via geluid! Laat je zintuigen prikkelen en dompel je onder in een unieke auditieve beleving.

Doe de augmented reality ervaring

Ontdek de magie van augmented reality (AR): verken Westrand op een unieke manier en herbeleef de sfeer van het legendarische 'Dilbuik' restaurant alsof het nooit is verdwenen. Met slechts je smartphone in de hand wek je de ruimte weer tot leven en wandel je letterlijk door geschiedenis heen!

Word Instagram-beroemd dankzij onze Instagram-wand

Maak een foto op precies dezelfde plek waar je favoriete artiesten hun iconische foto's maken. Grijp je telefoon, strijk je outfit glad en leg je stralende glimlach vast voor deze feestelijke achtergrond. Deel je leukste foto op Instagram!

Laat je betoveren door onze podcast

Aflevering 1: 50 jaar artiesten – beschikbaar in oktober 2023; aflevering 2: 50 jaar werking – beschikbaar in december 2023; aflevering 3: 50 jaar gebouw – beschikbaar in februari 2024; aflevering 4: 50 jaar publiek – beschikbaar in april 2024

Nestel je comfortabel in de zithoek bij het haardvuur terwijl je onze boeiende podcastafleveringen beluistert. Ontdek de unieke eigenschappen van het gebouw, luister naar onvergetelijke momenten van diverse artiesten en krijg inzicht in de meest gekoesterde ervaringen van ons publiek.

Verken de schilderijen van Hoppenbrouwers

Laat je betoveren door onze galerijmuur versierd met diverse reproducties van Hoppenbrouwers' meesterwerken. En vergeet niet om je ogen te laten rusten op het authentieke origineel, hier tentoongesteld in Westrand.

Ga mee op een reis door de tijd met onze teletijdmachine @ bibliotheek

Tot 31/12/2023

Onze teletijdmachine biedt je de kans om de wereld van gisteren te verkennen: stap terug in het verleden en laat je betoveren door een verzameling foto's die de geschiedenis van de bibliotheek tot leven brengen.

Laat je meeslepen door het verleden via historische beelden

De afgelopen 50 jaar vonden er talloze activiteiten plaats in Westrand. Een aantal van deze gedenkwaardige momenten zijn vereeuwigd op beeld. Wij presenteren jou graag een blik op dit diverse aanbod, dankzij deze waardevolle beeldfragmenten. Neem gerust plaats en geniet met volle teugen.

Deel jouw toekomstplannen voor de speelhoek

De architect had heel wat ideeën voor de speelhoek. In de beginjaren zag de speelhoek er bijgevolg helemaal anders uit dan nu. Tijd om de speelhoek nieuw leven in te blazen: zet jouw ideeën op papier en wie weet - zou er wel eens iets van jouw creaties werkelijkheid kunnen worden.

Zoek de vier nostalgische foto’s

In de loop der jaren hebben bepaalde ruimtes in Westrand een transformatie ondergaan, terwijl andere vrijwel onveranderd zijn gebleven. Ga op zoek naar de vier oude foto's die je meer vertellen over Westrands verleden.

Herbeleef het verleden met een duik in een oude Westrandkrant

Grijp de kans om enkele bijzondere Westrandkrantjes uit het archief te ontdekken: voel de opwinding groeien naarmate de opening van Westrand dichterbij komt, of dompel jezelf onder in een boeiend interview met de architect.

Ontdek het bibkrantje: voed je inspiratie @ bibliotheek

Beschikbaar vanaf start boekenverkoop midden oktober

De bibliotheek is al jaren een bron van inspiratie. Met het bibkrantje wordt jouw inspiratie nog wat verder geprikkeld: duik in de pagina’s en laat je verrassen door 50 leuke boeken of leer enkele boeiende verhalen van gepassioneerde bibliotheekgebruikers kennen.

Ontdek het verhaal achter onze gedenkwaardige eerste steen

Westrand heeft een bijzondere eerste steen, waar de visie in gebeiteld staat. Ons informatieve paneel onthult de boeiende details van dit inspirerende begin. 

PRAKTISCH

 • Locatie: Westrand (Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek) – verspreid in de openbare ruimten
 • Duur belevingsactiviteiten: zaterdag 7 oktober ’23 - zondag 2 juni ‘24 
 • Prijs: gratis
 • Reserveren niet nodig
Onderdeel van

Ontdek eveneens de expo in het kader van 50 jaar Westrand: