One life

James Hawes
Dinsdagfilm met inleiding
di 28 mei 20:30 - 22:10
di 28 mei
20:30 - 22:10
  • di 28 mei
    20:30 - 22:10
    theaterzaal (stoelkeuze)

Biografische drama over de heldendaden  van Sir Nicholas Winton rond de Tweede Wereldoorlog en over zijn diepgewortelde angst dat hij niet genoeg gedaan had.

Synopsis

'One Life' vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma 'That's Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en het verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (‘The Two Popes’, ’The Father’) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (‘Emma’, ‘Beast’) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter (‘Alice in Wonderland’, ’The King’s Speech', ‘Sweeney Todd’) en Sir Jonathan Pryce (‘The Two Popes’, ‘The Wife’).

 

Inleiding door Gerd Hendrickx

20:00 deuren
20:10 inleiding
20:25 trailers
20:30 film

One life

Al gedacht aan een voordelige 10-beurtenkaart? 

De makkelijkste manier om van de dinsdagfilm te genieten, doe je met de filmkaart! Een 10-beurtenkaart die je deelt met wie je wil. Je betaalt €60 voor 10 filmbeurten. Of je 10 keer alleen komt, of één keer met 9 vrienden, laten we aan jou over.

Bestel een filmkaart

Credits

Regie James Hawes
Cast Helena Bonham Carter, Adrian Rawlins, Johnny Flynn en Anthony Hopkins
Scenario Lucinda Coxon, Nick Drake

2024 - Engeland - Biografie - 1u49 -  Engels gesproken - tweetalig ondertiteld NL/FR - 12+