Fight Night

Ontroerend Goed
met inleiding - in het kader van de verkiezingen
do 23 mei 20:30
do 23 mei
20:30
  • do 23 mei
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Durf nadenken en twijfelen bij dit politieke spektakel. 

Vijf spelers. Vijf rondes. Uw stem. Eén overlevende. De inzet: uw aandacht, uw liefde, uw goedkeuring, uw lach, uw medelijden, uw zwakke plek, uw leedvermaak, uw hart, uw steun, uw oordeel. Wij helpen u beslissen met polls, stemwijzers, coalities, campagnes, debatten, exit polls, spin doctors, opiniepeilingen. Wij zorgen ervoor dat de beste niet wint.

Fight Night reisde al de hele wereld rond, van Australië over België tot Canada. Er waren remakes in Rusland en Turkije. Fight Night is tot op vandaag een van de populairste Ontroerend Goed-voorstellingen en laat het publiek al stemmen sinds 2013. 

 

Naar aanleiding van de verkiezingen 

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van juni 2024, zijn er een aantal voorstellingen die verschillende thema's (democratie, Europese diversiteit,…) bespreekbaar maken. Bij deze voorstellingen voorzien we meer context met een inleiding of een nagesprek. In Change vormen strijdliederen uit verschillende landen voor het behoud van de democratie de aanleiding om nieuwe composities te maken. In Unity in Diversity wordt de rijkdom in  verscheidenheid van Europa belicht in een muzikaal lappendeken van culturen. Fight night helpt je beslissen met polls, stemwijzers, coalities, campagnes, debatten, exit polls, spin doctors, opiniepeilingen en zorgt ervoor dat de beste niet wint.

24.03 Change van Elsa de Lacerda en Pierre Solot

04.05 Unity in Diversity van Zefiro Torna 

23.05 Fight Night van Ontroerend Goed

 

Ontroerend Goed

Het theater- en performancegezelschap Ontroerend Goed maakt vernieuwende creaties die geworteld zijn in het hier en nu. Het leven gaat door tijdens hun shows. Het publiek wordt niet alleen uitgenodigd om te observeren, maar heel vaak ook om deel te nemen aan de performance, op een manier die het in het werk integreert en het een meer meeslepende en diepere ervaring biedt. Ontroerend Goed stelt nieuwe mogelijke realiteiten voor die ons vragen stellen over onze positie als individu in de wereld van vandaag.

Met Alexander Devriendt als gids en artistiek leider zet Ontroerend Goed in op volgend concept: elke persoon die meewerkte aan het werk wordt "eigenaar", van de acteur tot de lichtontwerper, van de scenograaf tot de conceptontwikkelaar. Theater is voor het gezelschap in wezen een gedeelde ervaring, in al zijn facetten. Onvoorspelbaarheid in inhoud en vorm is in de loop der tijd hun handelsmerk geworden.

De afgelopen 15 jaar toerde Ontroerend Goed de wereld rond met: The Personal Trilogy (The Smile off Your Face, Internal, A Game of You), Audience, A History Of Everything (ism the Sydney Theatre Company), The Teenage Trilogy (We gaan je voor eens en voor altijd vertellen wie we zijn, dus hou je mond en luister, Teenage Riot and All That Is Wrong), het politieke spektakel Fight Night, hun feministisch manifest Sirens, World Without Us, monoloog van een wereld zonder mensen, £¥€$, speelse onderdompeling in het hart van de financiële wereld en hun meest recente creatie Loopstation, een ode aan de schoonheid van herhaling en het dagelijks leven.

 

Pers

Ontroerend Goed heeft me met deze ‘Fight Night’ doen nadenken en twijfelen, doen discussiëren en daar van alles bij voelen. Zelden tekenen zij voor een vrijblijvend avondje schoonheid of amusement, je moet er altijd weer wat mee, en da’s een buitengewoon grote verdienste. Haast u en bestel kaartjes, u wil dit meemaken.
- De Morgen – Griet Op de Beeck

Fight Night ontplooit zich tot een levensnoodzakelijk onderzoek van waarom we zo hechten aan onze democratische instellingen ondanks hun falen en wat de alternatieven zouden kunnen zijn; en hoe we, als puntje bij paaltje komt, omgaan met dissidentie, in een grote samenleving of een kleine ruimte waar de meerderheid beslist heeft maar een kleine minderheid weigert akkoord te gaan. 
The Scotsman – Joyce McMillan ****

Zonder ook maar één politieke referentie maakt Ontroerend Goed in ‘Fight Night’ een zorgwekkende analyse van de consensus­politiek waarin ons democratisch bestel is verzeild geraakt. Dat is straf.
- De Morgen - Evelyne Coussens ****

Meer dan over de acteurs op scène zegt ‘Fight Night’ immers iets over ons, het publiek, over hoe we als individu en groep be- en veroordelen, afstraffen of gedogen.
- De Standaard – Liv Laveyne ****

Een kruising tussen Big Brother en de algemene verkiezingen in Italië.
- The Independent – Paul Vallely ****

 

Credits

Regie Alexander Devriendt
Tekst Alexander Devriendt, Angelo Tijssens
Acteurs Aaron Gordon, Angelo Tijssens, Aurélie Lannoy, Bastiaan Vandendriessche, Charlotte De Bruyne, Flor Van Severen, Jeroen Van der Ven, Julia Ghysels, Max Wind
Scenografie, lichtontwerp & productie Lilith Tremmery
Techniek Babette Poncelet, Koen De Wilde, Pepijn Mesure, Iben Stalpaert
Kostuums & Scenografie Sophie De Somere
Muziek Cameron Goodall & David Heinrich
Fotografie Sarah Eechaut, Reinhout Hiel, Yvon Poncelet
Productie Ontroerend Goed
Coproductie The Border Project, Drum Theatre Plymouth, Vooruit & Richard Jordan Productions Ltd.
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost‑Vlaanderen & Stad Gent
met dank aan CCBe en Unicorn Theatre

met inleiding om 20:00 in Club 3

duur voorstelling: 75 min. - geen pauze