Joly Poly

Dwarskijker

de Roovers
do 16 mei 20:30 - 22:00
do 16 mei
20:30 - 22:00
  • do 16 mei
    20:30 - 22:00
    CC Strombeek
    Cc Strombeek - Schouwburg

Hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan?

“Wie in de stroom van een gesprek stapt, moet niet verbaasd zijn dat de piranha’s der praatzucht zijn oor afbijten. Indonesisch spreekwoord. Niet persoonlijk bedoeld.” 

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes.             

Zonder een blad voor de mond te nemen spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de de weinige vrienden die ze nog heeft haar commentaar slikken?  Ze heeft één zwakke plek; haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem. Maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.  

Met Fraulein Agnes schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf een hedendaagse versie van De Misantroop van Molière. In een wervelende en scherpe taal schreef ze deze bijtende, satirische komedie die de Roovers nu voor het eerst opvoeren in onze contreien. Ze schetst een wereld van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.

Dwarskijker
Dwarskijker
catapult

Credits

Tekst Rebekka Kricheldorf (vertaling Els Snick, UGent en de Roovers) | 
Van en met Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente & Mil Sinaeve
Productie de Roovers spelen vzw

Duur van de voorstelling: nog niet gekend

www.deroovers.be

 

Locatie 

 
CC Strombeek, Gemeenteplein 1, 1853 Grimbergen - ccstrombeek.be
Bereken je route op Google Maps