Opening night

DE HOE
za 25 mei 20:30 - 21:30
za 25 mei
20:30 - 21:30
  • za 25 mei
    20:30 - 21:30
    CC Strombeek
    Cc Strombeek - Schouwburg

De eerste grote voorstelling van DE HOE, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers van het gezelschap, over drie generaties heen.

Hoe wil je spreken? Intens toch? 
Je wilt toch intens spreken? 
Hoe wil je leven? Groots en meeslepend, toch? 
Ik heb het leven altijd intens gespeeld.

Alles wat ik over liefde weet, weet ik door de liefde te spelen. 
En toen gebeurde het, in de overmoed, altijd de overmoed. 
Toen is het gebeurd, toen ben ik mijn tekst vergeten, 
toen wist ik plots niet meer wat te zeggen.

Opening Night is de eerste grote voorstelling van DE HOE, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt DE HOE de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid.
Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit spelen op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet.

Opening Night is een première die nog gerepeteerd moet worden, een open repetitie die ook een scène is waarin toneelspelers de scène van een open repetitie repeteren. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ondernemen zeven spelers samen een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen spelen.

Credits

Van en met Ans Van den Eede, Natali Broods, Willem de Wolf, Carine van Bruggen, Peter Van den Eede, Mitch Van Landeghem, Greg Timmermans, Wannes Gyselinck
Techniek Bram De Vreese & Shane Van Laer
Productie DE HOE
Coproductie Het Laatste Bedrijf

 

Duur van de voorstelling: nog niet gekend

www.dehoe.be

 

Locatie 

 
CC Strombeek, Gemeenteplein 1, 1853 Grimbergen - ccstrombeek.be
Bereken je route op Google Maps